nslagmolen---eetgemak---eetkomeet--20-mei-2021304--1---1-

Wie zijn wij

Wij vinden dat elk kind recht heeft op een verse en gezonde maaltijd. Kinderen die op jonge leeftijd gezond eten, worden later namelijk ook gezondere eters. Daarom neemt Eetkomeet kinderen mee op smaakavontuur. Stap voor stap laten we ze nieuwe kleuren, texturen en smaken ontdekken. Door gezonde en verse maaltijden voor de kleintjes te maken, leren we ze te genieten van écht eten.  

Wil je weten hoe Eetkomeet werkt? Bekijk dan dit filmpje. Hierin krijg je een kijkje in de keuken van kinderdagverblijf en BSO KinderKade in Muiden, een van onze tevreden klanten.

ontwerp-zonder-titel--9-

Waarom maaltijden in de kinderopvang?
Van melkvoeding overstappen naar vaste voeding is een grote stap waar heel wat bij komt kijken. Vanaf 4 à 6 maanden zijn kinderen klaar om de wereld van vaste voeding te ontdekken en om te leren eten vanaf een lepel.

Kinderen zijn niet de gemakkelijkste eters. Ze moeten gemiddeld 10 tot 15 keer iets proeven voordat ze aan een nieuwe smaak wennen. Maar liefst 60 procent van de kinderen eet dan ook te weinig groenten, terwijl het juist in de eerste levensjaren zo belangrijk is dat ze de juiste voeding binnenkrijgen. Een kinderdagverblijf is de perfecte plaats om met vers en gezond eten te ‘oefenen’ en samen op eetavontuur te gaan.

ontwerp-zonder-titel--10-

Zien eten, doet eten
Als het ene kind aan tafel heerlijk zit te smikkelen, dan kan het andere kind toch niet achterblijven? Door met z'n allen samen aan tafel te gaan en er een gezellig samenzijn van te maken, is er meer belevenis rond het eetmoment. Zo leren de kinderen stap voor stap te genieten van echt eten en leren ze steeds nieuwe kleuren, texturen en smaken. 

shutterstock-271410581

Eetgemak Groep
De Eetgemak Groep staat voor lekker & gezond eten en wil daarmee impact maken gedurende de verschillende levensfases. Van klein tot groot; iedereen heeft recht op een gezonde maaltijd. Eetkomeet is samen met Eetgemak, Vers voor Thuis en FoodforCare onderdeel van de Eetgemak Groep.