Wie zijn wij

Elk kind heeft recht op een gezonde maaltijd toch? Dat vinden wij van Eetkomeet in ieder geval wel! Al jarenlang nemen wij kinderen mee op smaakavontuur. Verse groenten, een mals stukje vlees of volkoren pasta; elke dag koken onze koks verse en gezonde maaltijden die aansluiten bij het smaakpalet van de kinderen. Onze menu's zijn dan ook zorgvuldig samengesteld door onze diëtisten. Wij werken met aandacht voor mens, dier en milieu tijdens het gehele proces.

Ons jonge en enthousiaste team staat graag klaar om jouw kinderen op de opvang te voorzien van lekkere en gezonde maaltijden. 

ontwerp-zonder-titel--9-

Waarom maaltijden in de kinderopvang?
Van melkvoeding overstappen naar vaste voeding is een grote stap waar heel wat bij komt kijken. Vanaf 4 à 6 maanden zijn kinderen klaar om de wereld van vaste voeding te ontdekken en om te leren eten vanaf een lepel.

Maar liefst 60 procent van de kinderen eet te weinig groenten. Spruitjes, broccoli of sperziebonen... in de eerste levensjaren is het van groot belang dat ze de juiste voeding binnen krijgen. Een kinderdagverblijf is dan de perfecte plaats om hier verder mee aan de slag te gaan en de kinderen mee te nemen op eetavontuur. 

ontwerp-zonder-titel--10-

Zien eten, doet eten
Als het ene kind aan tafel heerlijk zit te smikkelen, dan kan het andere kind toch niet achterblijven? Door met z'n allen samen aan tafel te gaan en er een gezellig samenzijn van te maken, is er meer belevenis rond het eetmoment. Zo leren de kinderen stap voor stap te genieten van echt eten en leren ze steeds nieuwe kleuren, texturen en smaken. 

shutterstock-271410581

Eetgemak Groep
De Eetgemak Groep staat voor lekker & gezond eten en wil daarmee impact maken gedurende de verschillende levensfases. Van klein tot groot; iedereen heeft recht op een gezonde maaltijd. Eetkomeet is samen met Eetgemak, Vers voor Thuis en FoodforCare onderdeel van de Eetgemak Groep.