Op missie met onze menu's

Verse groenten, een stamppot of een lekkere volkoren pasta; elke dag koken onze professionele koks verse en gezonde maaltijden die aansluiten bij het smaakpalet en de behoefte van kinderen. De menu’s zijn samengesteld door een team van diëtisten en productontwikkelaars en sluiten feilloos aan bij de voedingsrichtlijnen voor kinderen.

We gebruiken niet meer zout en kruiden dan is aanbevolen.
Wij maken bewuste keuzes in de selectie van de maaltijden voor onze kleine sterren en kiezen bijvoorbeeld voor gerechten op basis van volkoren producten.

Bij onze maaltijden staan kwaliteit en smaak voorop. Alle ingrediënten komen van met zorg geselecteerde producten en toeleveranciers. We koken dagelijks met verse ingrediënten. Na de bereiding wordt het voedsel meteen teruggekoeld, luchtdicht verpakt en naar de plaats van bestemming gebracht. Onze maaltijden komen dus supervers aan op jouw locatie.

maaltijden kinderopvang

De ontdekkingsreis van verse ingrediënten en smaken

Eetkomeet neemt kinderen mee op smaakavontuur. Stap voor stap laten we ze nieuwe kleuren, texturen en smaken ontdekken en leren we ze te genieten van écht eten. Onze koks weten wat kinderen lekker vinden en koken precies op hun maat en smaak. Daarvoor gebruiken ze verse ingrediënten en producten van het seizoen.

Het menu wisselt dan ook vier keer per jaar. Gemiddeld moeten kinderen 10 tot 15 keer iets proeven voordat ze aan een nieuwe smaak wennen. Om deze reden herhalen we binnen het seizoen eens in de zoveel weken het menu om kinderen aan nieuwe smaken te laten wennen.

maaltijden kinderopvang
Maaltijden
Maaltijden

Een heelal aan menu's voor elk dieet en wens

Voedselallergieën of speciale dieetwensen? Geen probleem. Voor iedere maaltijd bestaat een vegetarisch alternatief en voor kinderen met een voedselallergie maken we speciale dieetmaaltijden.

Zijn er specifieke vragen of oplossingen voor een specifiek of complex dieet? Ons team van diëtisten helpt je hier graag bij en stelt graag een menu samen dat past bij jouw wensen. Ook voor advies omtrent voedselveiligheid, bewaar- en bereidinstructies is Eetkomeet er voor jou!

Gecontroleerd op kwaliteit en productveiligheid

De producten en toeleveranciers worden gecontroleerd op kwaliteit en productveiligheid. Bovendien zijn alle processen en producten FSSC 22000 Food gecertificeerd. Dit is één van de hoogst mogelijke certificeringen op het gebied van voedselveiligheid, traceerbaarheid en kwaliteit.

Voor ons hybride menu zijn de biologische maaltijdcomponenten Skal gecertificeerd. Dit betekent dat de bereiding van onze biologische maaltijdcomponenten voldoet aan de vastgestelde eisen voor de biologische productiemethode.

Daarnaast is Eetkomeet in het bezit van een Halal International Control certificaat. Dit houdt in dat onze keukens, naast de wettelijk geldende voorschriften, wordt gelet of de gebruikte producten en de bereidingswijze voldoen aan de halal richtlijnen.

Ga mee op smaakavontuur! Bestel een gratis proefbox.

Ben jij benieuwd naar onze verse en gezonde maaltijden en wil je dit graag eens uitproberen op jouw kinderdagverblijf of BSO? Bestel dan vrijblijvend een gratis proefbox en ontdek de smaken van Eetkomeet.
proefbox warme maaltijden kinderopvang

Ga mee op smaakavontuur! Vraag onze lentecyclus aan.

Aanvraag zomermenu