Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? De meest gestelde vragen staan hieronder.
FAQ

Over onze maaltijden

Wat kookt Eetkomeet?
Wij koken verse én gezonde kindvriendelijke gerechten voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang (BSO). Onze gerechtjes worden elke dag bereid met verse ingrediënten en producten uit het seizoen. De warme maaltijden worden vaak tussen de middag gegeten als vervanger van brood.
Bij de bereiding van onze maaltijden gebruiken we verse ingrediënten en producten uit het seizoen. Onze maaltijden bestaan uit diverse groenten, een stamppot, een stukje vlees of vis en volkoren producten. Wij bieden ook vegetarische en dieetgerelateerde gerechtjes aan. Voor onze kindvriendelijke gerechtjes houden wij uiteraard rekening met de aanbevolen hoeveelheden van zout en kruiden.

Supervers! We koken dagelijks met verse ingrediënten. Na de bereiding wordt het voedsel meteen teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Dit zorgt ervoor dat de juiste voedingswaarden behouden worden en de maaltijden tot tenminste wel 6 dagen supervers blijven.

Jouw bestelling wordt binnen 48 uur bereid en als een raket op jouw locatie bezorgd om te zorgen dat de maaltijden zo vers mogelijk zijn en de juiste vitamines en mineralen worden behouden. De kinderen smullen dus altijd van een super verse maaltijd!

Deels! Wij bieden namelijk een beter alternatief: het hybride menu. Dit menu is een combinatie van biologisch vlees, biologische zetmeelproducten en verantwoorde ingrediënten die op duurzame wijze verwerkt worden. Met deze combinatie maken wij naar ons idee de meeste impact op een betere wereld. We proberen namelijk zoveel mogelijk onnodig dierenleed te voorkomen door alleen met biologisch vlees te werken maar we halen onze groentes het liefst bij de lokale boeren op zodat die geen onnodige kilometers hoeven af te leggen. Dus biologisch waar het echt een verschil maakt en anders zo dicht mogelijk bij de bron.
Jazeker! We bieden een heelal aan menu’s voor elk dieet en wens. Specifieke voedselallergieën of speciale dieetwensen zijn voor ons geen probleem. Voor iedere maaltijd bestaat een vegetarisch alternatief en voor kinderen met een voedselallergie bieden we speciale dieetmaaltijden. Ook bieden we maaltijden voor specifieke geloofsovertuigingen aan. Alle gangbare voedingsprofielen zijn bij ons dan ook verkrijgbaar. Eetkomeet is onderdeel van De Eetgemak Groep, die oplossingen biedt voor personen in elke levensfase. Denk aan de zorg in ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en de thuismarkt met andere merken als Eetgemak, Vers voor Thuis en FoodforCare. Met een team van koks, productontwikkelaars en diëtisten zijn we continu op zoek naar verbetering in de ontwikkeling van onze maaltijden. Door de capaciteit en de kennis van voeding te hebben, is Eetkomeet in staat specifiek voor kinderen flexibel te zijn in aanbod, hoeveelheden, kwaliteit, dieet- en allergiewensen en leveringen.
De maaltijden kunnen worden opgewarmd in een heteluchtoven of in een magnetron in gesloten verpakking.
De maaltijden worden (koel)vers ingepakt en zijn na levering nog tenminste 6 dagen houdbaar in de koelkast. De uiterste houdbaarheidsdatum staat altijd vermeld op de verpakking. Genoeg tijd om te smullen van een superverse maaltijd!

De prijs van een maaltijd is afhankelijk van het aantal kinderen dat mee-eet. Wil je meer informatie? Bel dan even naar 088 – 111 21 22 of mail naar service@eetkomeet.nl.

Alle Eetkomeet maaltijden voldoen aan de voedingsrichtlijnen voor kinderen. Zo gebruiken we niet meer zout en kruiden dan is aanbevolen. We maken bewuste keuzes in de selectie van de maaltijden voor onze kleine sterren en kiezen bijvoorbeeld voor gerechten op basis van volkoren producten.

Eetkomeet neemt kinderen mee op een ontdekkingsreis. Stap voor stap laten we ze nieuwe kleuren, texturen en smaken ontdekken en leren we ze te genieten van écht eten. Onze koks weten wat kinderen lekker vinden en koken precies op hun maat en smaak. Daarvoor gebruiken ze verse ingrediënten en producten van het seizoen.
Het menu wisselt dan ook vier keer per jaar.

Gemiddeld moeten kinderen 10 tot 15 keer iets proeven voordat ze aan een nieuwe smaak wennen. Om deze reden herhalen we binnen het seizoen eens in de zoveel weken het menu om kinderen aan nieuwe smaken te laten wennen.

De toekomst van de allerkleinsten vinden we belangrijk. Om deze reden zijn we met Eetkomeet aan de slag gegaan met het Menu van de Toekomst (Het EAT – Lancet rapport). Het EAT-Lancet rapport dat recentelijk gepubliceerd is gaat in op het wereldwijde probleem dat er een groot tekort aan gezonde voeding voor de gehele wereldbevolking ontstaat. Ons huidige voedselsysteem heeft niet alleen grote gevolgen voor de gezondheid van veel mensen, maar ook voor de draagkracht van de aarde. Het EAT-lancet rapport presenteert hoe we de gehele wereldbevolking in 2050 kunnen voorzien van gezonde voeding binnen de grenzen van de planeet. Dat vraagt uiteraard om aanpassingen binnen ons huidige voedingspatroon.

Bij Eetkomeet zijn we daarom begonnen met het opstellen van een duurzamer menu, waarin we meer plantaardige voeding aanbieden. Wekelijks bieden we onze kleine sterren twee vegetarische gerechten, twee vleesgerechten en één visgerecht. Op die manier proberen we stappen te zetten richting een gezondere en duurzamere toekomst. Een volledig vegetarisch menu is uiteraard ook mogelijk.

Over het bestellen

Hoe bestel ik de maaltijden?

Bent u al klant? Dan kunt u onze maaltijden bestellen door in te loggen via de knop rechtsboven te klikken op ‘Bestaande klant’.

Bent u nog geen klant, maar nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Klik dan op ‘meer informatie’ of neem contact op via 088 – 111 21 22 of mail naar service@eetkomeet.nl
Ons digitale bestelsysteem berekent automatisch de meest gunstige bestelhoeveelheid op basis van het aantal kindjes dat mee-eet. Zie ook de pagina ‘Hoe te bestellen‘ voor een helder overzicht van de stappen in het bestelsysteem. 

Ja, dat kan! Een bestelling kan aangepast of geannuleerd worden tot 48 uur voor levering.

Vergeten te bestellen? Geen probleem! Stuur een mailtje naar service@eetkomeet.nl, dan helpen we je graag verder!

Jazeker! We leveren ook maaltijden aan de buitenschoolse opvang en stemmen hoeveelheden ook af op leeftijdscategorie.

Over het bezorgen

Hoe wordt er bezorgd?

Onze koelbussen rijden rechtstreeks vanuit onze keukens naar jouw kinderopvang. Dagelijks leveren wij verse maaltijden door heel Nederland met gekoeld transport, via vaste routes, op flexibele aflevertijden. Binnen 48 uur na jouw klik op de knop, wordt jouw bestelling op jouw locatie afgeleverd.

De frequentie van de levering stemmen wij graag af op de wensen en behoeften van jouw kinderdagverblijf. Wij houden ook rekening met het aantal kinderen dat mee-eet en de koelcapaciteit.

Ga mee op smaakavontuur! Bestel een gratis proefbox.

Ben jij benieuwd naar onze verse en gezonde maaltijden en wil je dit graag eens uitproberen op jouw kinderdagverblijf of BSO? Bestel dan vrijblijvend een gratis proefbox en ontdek de smaken van Eetkomeet.
proefbox warme maaltijden kinderopvang