Informatie voor ouders

Eetkomeet vindt dat elk kind recht heeft op een verse en gezonde maaltijd. Kinderen die op jonge leeftijd gezond leren te eten, worden later namelijk ook gezondere eters.

We koken dagelijks verse én gezonde kindvriendelijke gerechten voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang (BSO). Onze gerechtjes worden elke dag bereid met verse ingrediënten en producten uit het seizoen.

maaltijden kinderopvang

Waarom verse, warme maaltijden?

Vers, gevarieerd en gezond eten is een van de grote uitdagingen voor jonge ouders.
Maar liefst 60% van de kinderen eet dan ook te weinig groente, terwijl het juist in de eerste levensjaren zo belangrijk is om de juiste voeding binnen te krijgen.

Eetkomeet staat voor ‘Eet-kom-eet’! Wij geloven in ‘zien eten, doet eten’. En waar kan dat nou beter dan wanneer je lekker met je vriendjes en vriendinnetjes aan tafel zit?
De warme maaltijden worden vaak tussen de middag gegeten als vervanger van brood.
Een kinderdagverblijf of BSO is dé perfecte plek om met vers en gezond eten te ‘oefenen’ en samen op smaakavontuur te gaan.

warme maaltijden kinderopvang
maaltijden kinderopvang

Wat maakt onze maaltijden bijzonder

Onze koks weten wat kinderen lekker vinden en koken precies op hun maat en smaak. Daarvoor gebruiken ze verse ingrediënten en producten van het seizoen. Het menu wisselt dan ook vier keer per jaar.

Bij het bereiden van de kindvriendelijke gerechten, volgen wij de voedingsrichtlijnen voor kinderen. Voor iedere maaltijd bestaat er een vegetarisch alternatief en voor kinderen met een voedselallergie maken we speciale dieetmaaltijden. Alle gangbare voedingsprofielen zijn bij ons verkrijgbaar.

Wil je weten hoe Eetkomeet werkt?

Benieuwd naar hoe Eetkomeet werkt? Neem een kijkje in de keuken van kinderdagverblijf en BSO Kinderkade in Muiden!
Group 27Bekijk de video