ontwerp-zonder-titel--11-

Maaltijden

Je kunt kiezen tussen een regulier of 100% biologische menu. Onze koks weten precies wat kinderen lekker vinden. Onze menu's worden dan ook op maat en smaak van de kinderen gemaakt. De maaltijden worden samengesteld door onze diëtisten en elke dag bereid met verse ingrediënten en producten van het seizoen. Dit maakt ook dat we viermaal per jaar wisselen van menu.

Voor onze kindvriendelijke gerechtjes houden wij uiteraard rekening met het gebruik van zout en kruiden. Bij het bereiden van de maaltijden beperken we dit tot een minimum. Witte pasta of witte rijst? Wij kiezen bewust voor pastagerechten op basis van volkoren granen en zilvervliesrijst!

Bij onze maaltijden staat kwaliteit en smaak altijd voorop. Alle ingrediënten komen van met zorg geselecteerde producenten en toeleveranciers. 

ontwerp-zonder-titel--12-

Dieetmaaltijden
Wij doen er alles aan om onze maaltijden af te stemmen op de wensen en behoeften van de kinderen binnen jouw opvang. Liever vegetarisch eten? Geen probleem! Voor kinderen met een voedselallergie maken wij speciale dieetmaaltijden. Alle gangbare voedingsprofielen zijn bij ons verkrijgbaar. Naast onze verschillende menukeuzes, leveren wij ook diverse diëten of maaltijden voor geloofsovertuigingen.

ontwerp-zonder-titel--13-

Richtlijnen Voedingscentrum
Wat de hoeveelheden en samenstelling van de maaltijden betreft, houden wij altijd rekening met de richtlijnen van het Voedingscentrum. Wij werken hiervoor nauw samen met voedingsdeskundigen en diëtisten. Ook voor advies omtrent voedselveiligheid, bewaar- en bereidingsinstructies is Eetkomeet er voor jou. 

ontwerp-zonder-titel--14-

Kwaliteitscontrole
De producten en toeleveranciers worden gecontroleerd op kwaliteit en productveiligheid. Bovendien zijn alle processen en producten FSSC 22000 Food gecertificeerd. Dit is één van de hoogst mogelijke certificeringen op het gebied van voedselveiligheid, traceerbaarheid en kwaliteit. 

Onze biologische maaltijden zijn Skal gecertificeerd. Dit betekent dat de bereiding van onze biologische maaltijden en maaltijdcomponenten voldoet aan de vastgestelde eisen voor de biologische productiemethode. 

Daarnaast is Eetkomeet in het bezit van een Halal International Control certificaat. Dit houdt in dat er in onze keukens, naast de wettelijk geldende voorschriften, wordt gelet of de gebruikte producten en de bereidingswijze voldoen aan de halal richtlijnen.